Biografia Lloc de culte Beatificació La Festivitat Contacte  

BEATIFICACIÓ

Missa de Beatificació del Dr. Josep Samsó i Elías, pvre.
23 de gener 2010.


El passat dissabte 23 de gener va tenir lloc la celebració de la Missa de Beatificació del Dr. Josep Samsó i Elías que fou rector de la Basílica-parroquial de Sta. Maria de Mataró entre els anys 1924- 1936.

La celebració va començar a les 10.30h del matí en una basílica plena de milers de fidels tant de Mataró com vinguts d´arreu. Per a l´ocasió es va intal.lar diverses pantalles tant a dins de l´església com a la plaça de Sta. Maria per a seguir millor la cerimònia.  

Va ser concelebrada per Mons. Lluís Martínez Sistach, cardenal-arquebisbe de Barcelona, Mons. Renzo Fratini, cardenal Nunci del Vaticà a Espanya i per Mons. Ricard Mª Carles anterior cardenal-arquebisbe de Barcelona.

La Missa va ésser acompanyada també dalt del presbiteri per una vintena de bisbes de les diòcesis catalanes (Tarragona, Lleida, Girona, La Seu d´Urgell, entre d´altres), així com també per uns 400 sacerdots i seminaristes vinguts a Mataró amb l´ocasió de la celebració de l´Any Sacerdotal que conmemorava el 150è aniversari de la mort de St. Joan B. Vianney.       

També els rectors de les parròquies de Mataró van assistir-hi acompanyats de les diverses ordes religioses de la ciutat i cal destacar l´assistència de Dom Josep Mª Soler, Abat de Montserrat i de Dom Josep Alegre, Abat de Poblet. Referent a la presència de les autoritats civils, hem de destacar la del M. Hble. Sr. José Montilla, President de la Generalitat de Catalunya i l´Excm. Sr. Joan Antoni Baron, Alcalde de Mataró entre les més de 150 autoritats civils i militars de Catalunya, i de la resta de l´Estat.


La presència clau a la Missa va ésser la del Llegat Pontifici Mons. Angelo Amato, arquebisbe Prefecte per a la Causa dels Sants, que va llegir de manera oficial durant la celebració el decret de beatificació del Dr. Josep Samsó. Aquest va ésser seguit per llargs aplaudiments dels fidels assistents mentre es descobria la imatge del Beat que presidia l´altar Major.
Aquest moment tant emocionant va ser acompanyat a l´orgue per l´organista de Sta. Maria, Sr. Raul Prieto, mentre el relicari del nou beat es dipositava a l´altar Major i tocaven les campanes de l´església.


La Missa va ser molt participativa per part de tothom a l´ensems que senzilla, amb gran ordre i respecte en part també gràcies a l´intervenció del grup de voluntaris, que van col.laborar per al bon desenvolupament de l´acte religiós.
Com a cloenda de la Missa de Beatificació es van cantar els Goigs en lloança del Beat Samsó, màrtir, que tots els fidels assistents van poder seguir amb el llibret editat per a l´ocasió per l´Arquebisbat de Barcelona.


Un cop acabada la celebració l´enviat pontifici Mons. Angelo Amato va anar a visitar el sepulcre del nou Beat ubicat a la capella de Les Santes, on, de genollons, va pregar durant uns instants. Previament, Mons. Amato havia beneït a la sagristia de Sta. Maria una imatge de talla del Beat Samsó, acompanyat pel cardenal-arquebisbe de Barcelona i pel bisbe de la Seu d´Urgell.

La principal preocupació del Beat Dr. Josep Samsó va ésser la formació de catequistes i per la riquesa del contingut de les catequesis es palesa en la seva Guia per a Catequistes tota la seva tasca com a “príncep dels catequistes del bisbat”, com l´anomenava el, aleshores bisbe de Barcelona Mons. Irurita.

 

Galeria d'imatges

 

 

Vídeo de la beatificació

 

 

 

Entrevista als "matins de TV3"

 

 

 

Parroquia de Santa Maria - C/ Sant Francesc D'assís, 23- Mataró 08301 (Barcelona) - 937901528 - amicsdelbeatjosepsamso@gmail.com